Boraink

OLASZRIZLING

Kéthely, 2011

  • Szüretelés:Okt. 1-3.
  • Fogyasztási hőmérséklet:9 -11 °C
  • Terméshozam:900 g/m2
  • Alkoholtartalom:12.5 % V/V
  • Mustfok:95 °Oe
  • Cukortartalom:4.0 g/l
  • Bortípus:száraz
  • Cukormentes extrakt:23.5 g/l
  • Minőségét megőrzi:2014-ig
  • Összes sav:5.5 g/l

Borleírás:

Karakteres olaszrizling késői szüretelés jelleggel. Bár 20%-a nagy ászokhordóban érlelt, ízében mégis reduktív jegyeket mutat. Színe könnyű világossárga zöld reflexekkel. Illata a citromra és rózseborsra emlékeztet. Szájban ropogós, enyhe mandulaíz..
Paprikás és rakott, csőben sült ételekhez, halhoz és fehér húsokhoz ajánljuk.