Boraink

PINOT NOIR

Balatonberény, 2009

  • Szüretelés:Szept. eleje
  • Fogyasztási hőmérséklet:14-16 °C
  • Terméshozam:780 g/m2
  • Alkoholtartalom:13.6 % V/V
  • Mustfok:104 °Oe
  • Cukortartalom:2 g/l
  • Bortípus:száraz
  • Cukormentes extrakt:24.5 g/l
  • Minőségét megőrzi:2016-ig
  • Összes sav:5.3 g/l

Borleírás:

Fényes, sötét rubinvörös színű, ízében egyensúlyban vannak a gyümölcsjegyek: az eper és szeder, valamint a fahordós érlelésből származó pörkölt kávéíz. Tipikus ropogós Pinot Noir. Enyhe savakkal, gyümölcsös lecsengéssel.
Fiatalos, friss vörösbor bármely alkalomra.