Boraink

KÉKFRANKOS

Kéthely, 2009

  • Szüretelés:Okt. 9-12.
  • Fogyasztási hőmérséklet:16-18 °C
  • Terméshozam:780 g/m2
  • Alkoholtartalom:13.1 % V/V
  • Mustfok:102 °Oe
  • Cukortartalom:1.3 g/l
  • Bortípus:száraz
  • Cukormentes extrakt:26.7 g/l
  • Minőségét megőrzi:2018-ig
  • Összes sav:5.8 g/l

Borleírás:

Színe intenzív, rubinvörös. Fekete erdei bogyó és csokoládéillat érhető tetten aromájában, telt ízű, testes, még fiatalos struktúrájú bor. Sokoldalú, fiatalos tanninokkal, a fajtára jellemző pikáns savak jellemzik.
Jól illik pástétomhoz, vörös húsokhoz és sajthoz.